Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

De Ut/Uw-waarde van een lichtstraat

Zoek je de Ut/Uw waarde van een lichtstraat?

Met de Ut/Uw-waarde van een lichtstraat ben je altijd zeker van de beste isolatie prestatie. De Ut/Uw-waarde van een koudebrugvrije lichtstraat voldoet aan het bouwbesluit 2018, maximaal 1.3 W/m2 K.

 

Bel 0226 343 333 
2 factoren bepalen de Ut/Uw-waarde van de gehele lichtstraat, namelijk de Ufr waarde voor frame/constructie en de Ugl waarde voor beglazing.
De Ufr waarde:
Het warmte-energie verlies van een niet
geïsoleerd frame/ constructie ( Ufr ) is 7,0 W/m2K.* Het warmte-energie verlies van een geïsoleerd frame / constructie ( Ufr ) is 1,3 W/m2K.** Hoe lager de waarde, des te beter is de isolatie prestatie.

Hoge Ut/Uw waarden met koudebrugvrije lichtstraten.

Koudebrugvrije details voor een
betrouwbare isolatie prestaties

De Ugl waarde:
Het warmte-energie verlies per m2 beglazing ( Ugl ), varieert en is afhankelijk van de keuze de beglazing. Wij adviseren bij het vervangen of plaatsen van een lichtstraat in een nieuwe situatie de isolatiewaarde van de beglazing (Ugl), zoveel mogelijk in overeenstemming te brengen met de isolatiewaarde van het frame/constructie (Ufr). Dit vermindert de kans op condensvorming, waardoor de totale energie prestatie optimaal blijft.
Koepellux introduceert sinds 2011 als eerste op de Nederlandse markt een lichtstraat systeem met thermische gescheiden en koudebrugvrije details met behoudt van een hoge daglicht inval licht transmissie (LTA) vanaf 46% en een zon/ energie transmissie (ZTA/g) tot 32%.

Bewust omgaan met energie, investeer en bespaar op uw energie budget en gebruik fossiele brandstoffen. Wij leggen de lat hoog voor u. De Ut/Uw-waarde is een samenstelling van Ufr en Ugl waarde en is dé isolatiewaarde prestatie, die telt.
bronnen:
* Bouwbesluit 2018.
** NEN EN 673, NEN EN 10077/1-2, ISO 6946 en EN 12412-2

Interesse of vragen over de Ut/Uw waarde?
Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

Zoek je de juiste dakkoepel die bij je past?

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *