Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Mijn lichtkoepel tocht!

Mijn lichtkoepel tocht!

Een lichtkoepel die tocht isoleert niet en verliest ook alle comfort! Met een lichtkoepel die tocht, verlies je veel warmte en voel je duidelijk een koudeval.

3 oorzaken, waarom je lichtkoepel tocht:

  • Type beglazing en oppervlakte,
  • Ontwerp van de lichtkoepel;
  • Onvoldoende afdichting ventilatie raam;

Deze 3 lichtkoepels 9 jaar oud zijn vervangen
als gevolg van hevige tocht verschijnselen.

Tochtvrije glas dakkoepels

Type beglazing en oppervlakte, hiermede wordt bedoeld de enkelwandig, dubbelwandig of driewandig kunststof beglazing en de grootte van de lichtkoepel die tocht. Eigenlijk voel je een koude straling afkomstig van de beglazing van de lichtkoepel. De koude straling is bij enkelwandige koepels groter dan bij een driewandige koepel, maar ook bij de laatste significant aanwezig. 
Ontwerp van een lichtkoepel, hiermee wordt bedoeld dat de kans zeer groot is dat u een lichtkoepel heeft, welke in de basis ontwikkeld is in de jaren ’60 van de vorige eeuw, toen isoleren nog geen thema was. Deze lichtkoepels zijn heden nog steeds verkrijgbaar. De beglazing wordt onderling verkleefd met een dubbelzijdig tape. Deze tape verweerd door UV en breekt langzaam af in combinatie met vocht en condens tussen de beglazing in de loop van de jaren. Bovendien ontsnapt de warmte via de niet beschermende en kwetsbare randen van de koepel naar buiten, waardoor isolatie prestatie verminderd en het tocht gevoel van je lichtkoepel vergroot.
Kan de lichtkoepel open voor ventilatie, hiermee wordt bedoeld dat tussen de beglazing van de lichtkoepel een raam is aangebracht, welke met behulp scharnieren op een opstand is bevestigd en er voor zorgt dat de lichtkoepel open kan. De afdichting tussen het raam en de opstand is uitgevoerd met een doorzichtig of zwart PVC afdichting. Ter hoogte van de scharnieren ontstaan kieren, met een verhoogde kans op tocht. Bovendien verliest de PVC afdichting zijn flexibiliteit in de loop van de jaren met als gevolg dat koude wind via de kieren binnen komt en tocht wederom veroorzaakt. 
De dakkoepels van Koepellux, ontwikkeld vanaf 2009:

  • Zijn tochtvrij, meervoudige EPDM afdichting;
  • Koudebrugvrij en hoge isolatie prestatie;
  • De beglazing beschermd in een randprofiel;
  • Beglazing opties: Glas met HR++, HR3 ( triple glas ) of HR4;
  • Geschikt voor elke situatie.
  • Kortom, kies voor een dakkoepel van Koepellux voor een hoog comfort!

Interesse of vragen over tocht bestaande koepel?
Bel
0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

Zoek je de juiste dakkoepel die bij je past?

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *