Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Totale isolatiewaarde van een gebogen lichtstraat

Zoekt u een koudebrugvrije lichtstraat?

De totale isolatiewaarde van een gebogen lichtstraat is de isolatiewaarde van de beglazing en aluminium constructie tezamen, ofwel Uwindow of Ut waarde. Met een koudebrugvrije lichtstraat bespaart u energie en gebruik fossiele brandstoffen.

U zou het niet denken, maar het oppervlakte van de aluminium profielen van een gebogen lichtstraat bedraagt circa 30%. Indien de profielen niet geïsoleerd zijn, is de invloed op de totale isolatiewaarde van de gebogen lichtstraat bijzonder groot. Het is dus van belang het profiel oppervlakte te verkleinen en uit te voeren met thermisch geïsoleerde profielen, welke koudebruggen voorkomen en recht doen aan het toepassen van hoog geïsoleerde beglazing. Bovendien geleidt een niet geïsoleerd aluminium systeem in winter- en zomermaanden significant, waardoor te veel warmte onnodig in uw bedrijfshal ontsnapt of binnenkomt, met onnodig verlies aan energie om ruimtes te verwarmen en te koelen. Helaas wordt anno 2017 nog steeds gekozen voor lichtstraten bestaande uit 100% aluminium, vol koudebruggen.
Wij introduceren als eerste op de Nederlandse markt koudebrugvrije lichtstraten met een totale isolatiewaarde van gebogen lichtstraten (= uitwendige scheidingsconstructie ) afgestemd op de dakisolatie eisen, anno nu, omschreven in het bouwbesluit 2012. Onze lichtstraten zijn:

  • Koudebrugvrij, belangrijk in zowel de winter- en zomer maanden;
  • Beglazing hoog geïsoleerd en opgenomen in een thermisch gescheiden profielen systeem;
  • Onafhankelijk en CE-certificaat getoetst met DoP prestatie verklaring verplicht voor lichtstraten, vanaf 1 juli 2013;
  • Investeer voor de toekomst, beperk gebruik fossiele grondstoffen.
  • Breeam gecertiifceert.

Koudebrugvrije lichtstraten project in Limburg

Uiteindelijk gaat het om de totale isolatiewaarde en het vinden van een energiebalans voor uw bedrijfshal. Kortom: Kies bewust voor een complete isolatie oplossing, waarbij de totale isolatiewaarde van gebogen koudedbrugvrije lichtstraten een grote bijdrage bieden in het echt terugdringen van uw energiegebruik en gebruik van fossiele brandstof.

Interesse? Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

Zoek je de juiste dakkoepel die bij je past?

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *