Selecteer een pagina

Optimale combinatie tussen isolatie en daglicht!

Koepellux levert kwaliteit dakkoepels met een hoog comfort en hoge energieprestaties.

Zoek je vliegvuurbestendige lichtkoepels

“Dé vliegvuurbestendige lichtkoepel voorkomt brandoverslag”!

De vliegvuurbestendige lichtkoepels dragen bij aan de brandveiligheid van een gebouw. De Koepellux vliegvuurbestendige- en koudebrugvrije lichtkoepels voorkomen brandoverslag en voldoen aan het bouwbesluit 2012.

Als eerste op de Nederlandse markt, introduceert Koepellux, “vliegvuurbestendige- en bovendien koudebrugvrije lichtkoepels”.
Het bouwbesluit 2012 spreekt over bouwdelen en niet meer over specifieke eisen aan bouwmaterialen zoals een dakkoepels.
Vanaf de perceelgrens t/m 15 meter, omschrijft het bouwbesluit 2012, dat het dakgedeelte vliegvuurbestendig moet zijn ook voor lichtkoepels. Is de positie van een lichtkoepel buiten deze zone van 15 meter, dan is een vliegvuurbestendige lichtkoepel niet noodzakelijk. Wel geldt voor de beglazing van een lichtkoepel een minimale brandklasse, namelijk D-s2-d0 volgens EN 13501-1. Dit betekent dat acrylaat lichtkoepels voor de woningbouw alsmede de utiliteitsbouw met een brandklasse van E, niet meer toegepast mogen worden. De koudebrugvrije lichtkoepel voldoet aan deze minimale eis. Indien een vliegvuurbestendige lichtkoepel niet nodig is, kies dan in ieder geval voor een koudebrugvrije lichtkoepel om te voldoen aan de totale isolatie prestatie van < 2.2 W/m2 K van de gehele lichtstraat, beglazing en constructie tezamen.

Vliegvuur bestendige lichtkoepels op dak
DC Lidl Waddinxveen, maar ook BOL.com te Waalwijk

Koepellux biedt dé oplossing in één product, namelijk vliegvuurbestendige- en koudebrugvrije lichtkoepels en voldoet hiermee aan het bouwbesluit 2012.
Bel ons 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

Zoek je de juiste dakkoepel die bij je past?

Bel 0226 343 333 of schrijf naar info@koepellux.nl

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *